Kortesjen

Kortesjen

torsdag 22. juli 2010


Tidlig opp, rask frokost og ut på veien. Igjen sto bil og vogn. Vi tok bussen ca halvveis og bybanen (trikken) resten. Landa midt i sentrum. Som to forvirra veggluse snoka vi rundt til vi fant turistinformasjonen. Skikkelig info. De kan det her. Alt du måtte ønske finnes her. Nesten. Vi fant det vi trengte, untatt vår egen guide. Vi måtte gjøre det selv. Og vi fant fisketorget (gikk etter lukta), masse statuer, byferge (beffen), fløibanen (som sto pga tekniske vansker) - så mens vi venta, fant vi akvariet, på nytt fant vi fløybanen og ble med opp, nytte utsikten i dype drag (er snart ikke mer utsikt igjen til de andre), dro ned igjen, fant bybanen igjen, rutebilstasjonen, bybanen igjen og gikk på, ble med til andre enden og tok bussen tilbake til campingen.
Vi kjøpte "Bergenskortet", og fikk rabatt på alt vi betalte oss inn på, og reiste rundt gratis innen byen. Alle museum er gratis med slikt kort - hvis vi finner noen.
Nå sitter vi i vogna og slikker såre poter og gruer til i morgen. Men nå har vi funnet ut litt av byen, og kan prioritere litt hva vi skal finne + være flinkere å bruke kollektiv skyss.

Eg lur på om det e nån som har et par føtter, hofte og tilhørende rygg å lån meg??? Ta SNAREST kontakt :-/ Sku jo tru vi ha gått både opp tel Fløien og ned men det ha vi altså ikke. Men vi har gådd og gådd. Og å gå på brustein/asfalt veia e ikke min skrott laga førr, men kem e no egentlig det. Fleire tima. Så for vi tel Akvariet, koselig, og der gikk vi og der gikk vi. Etter å ha gått rundt og rundt og ned og opp å gjennom hai-tunellen så kom vi etterhvert tel en kafe så vi fikk oss kaffe og en liten matbit. Så gikk vi igjen. Det tok ca 20 min å gå hver vei til Akvariet.


Her e en av haian. Det va 4 støkka som svømt rundt der. De va ikke nokka særlig stor akkurat, rundt 1 meter lang, men det va imponeranes det de hadde laga tel. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar