Kortesjen

Kortesjen

tirsdag 20. juli 2010


Natt til i dag begynt det å regn mens vi enda va i Ålesund. Store mengder og han va utholdanes. Vi røska laus i otta og satte kursen mot Valldal for å kjøpe jordbær og moreller. Det va så billig her at vi kjøpt berre to kurva av hver sort. Te så lav pris må de ha vært spist minst en gang før. Vi veit jo at de kosta borti et par hundre pr. kilo hjemme i butikken - og da e mange av dem råttn. Her smaka de deili selv om de kosta lite.
Så susa vi en tur te Tafjord. Deili og smal vestlandsvei - å nei, vogna va ikke med. Den satte vi igjen i Valldal. I Tafjord sto det på ei tavle at "Kjøring med campingvogn opp dalen umogleg". Bra ho ikke va med. Etter en rask stopp på Zakariasdammen i regnet, satte vi kursen ut igjen. Vi fant igjen vogna i Valldal og suste til ferga som gikk over til Stranda. Så videre nedover hit til vakre (og våte) Stryn. Etter å funnet en brukbar campingplass, dro vi inn til sentrum og shoppa litt mat. Om campingen va brukbar?? Javisst. For første gang i ferien står vogna HELT vannrett. Kjøleskapdøra står i alle stillinger av seg selv. Servicebygget ser nytt ut, plass for å vaske vogna, tømme toalett vaske og tørke klær, trådløst internett og drikkevannskran på veggen. Bygget har liksom ei "rein" og ei "skitten" side. Så langt kan det se ut som gjestene er det største problemet. Rotparkering. Ramla inn på plassen og slepp bilen fra seg. Men vi fikk plass på den mest ryddige siden. Beste plassen så langt denne ferien.
Så tok vi en tur oppover for å se den gamle strynefjellvegen. Vi kjørte den med videokamera over til Grotli. Men vi fikk mye tåke der oppe, så det ble ikke som ønska. Men pytt sann. Så kjørte vi nyveien tilbake, tok noen bilder og dro i vogna for matpause og tørk. Og vi har stort sett hatt regn hele tiden siden vi starta. Var vel nesten opphold i en av tunnellene hit ... I morgen håper vi det blir litt opphold også.

Eg, Liv har jo hørt om de her smale vestlandsveian, men eg har ikke sett så mye tel de enno. Jaja, bortsett fra Trollstigen og et par anner veistompa så e det no den standarden man ha vært vant med oppigjønna (Dunderlands-)dalen. Kunn ha vært værre. Men i dag fann vi piskadø en heil fjellovergang. Gamle Strynefjellsveien!!!! Smal? JA! Det kan eg skriv under på. Enkelte plassa va han så smal at eg nesten satt på midtkonsollen for ikke å heng me ræva i lause lufta! Ja det va sånn det kjentes. Fytterakkern! Naturen der e jo heilt enorm!!! En plass så snudd vi oss og da såg vi Jostedalsbreen. Mæktig! Eg e jo gla i naturen, men når eg e så lita og den e så stor så bi det litt skummelt. Et GUFSEJUV på fleire kilometers lengde såg vi også. Nedi der rann det ei elv. Ei stor elv. Det va langt ned. huff. Da va det artigar å vær på Stryn. Har dokk hørt om Moods of Norway? Der va vi :) Stilig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar